Wat is ToerMee?

ToerMee is een initiatief van Spoor van Vernieuwing (Dennis Nolte) en SDG Charter; hét Nederlandse koploper netwerk voor het behalen van de Global Goals for Sustainable Development (SDGs) in 2030. Het doel van ToerMee is om de kloof tussen wereldwijde doelen en lokale actie te dichten. Samen werken we toe naar één grote beweging om de SDGs voor 2030 te behalen!

ToerMee naar jouw gemeente, evenement of organisatie?

Na de pilot in Amsterdam (29 aug tot 16 sept. 2018) gaat ToerMee verder het land in. Wil jij dat de ToerMee ook jouw gemeente, evenement of organisatie aandoet? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden! Neem contact op via dennis@spoorvanvernieuwing.nl.

Wat is de VIPbus?

De VIPbus is het vehikel van ToerMee. Een omgebouwde SRV-wagen vormt de rijdende winkel van inspiratie en innovatie waarmee we door stad en land trekken om mensen stil te laten staan bij de grote uitdagingen van deze tijd. Om vervolgens dromen en ideeën voor hun toekomst te mobiliseren. We doen uiteenlopende halteplaatsen aan. We gaan langs hotspots waar hard gewerkt wordt aan de Global Goals (SDGs) met tastbare ideeën of producten en we trekken met dit gedachtegoed in de schappen van de bus weer verder. Onderweg pikt de VIPbus mensen op die met hun prikkelende verhaal anderen in beweging weten te brengen.

Mindfood trekautomatiek

We laten passanten letterlijk proeven aan de toekomst met onze trek-in-iets-nieuws-snacks uit de mindfood trekautomatiek. Insectenamuses, chocolade om te snuiven en andere culinaire experimenten helpen de bezoeker bewust te worden van hun eetpatronen en gewoonten.

Blik op de Toekomst

In de VIPbus werpen we letterlijk een blik op de toekomst. Om vervolgens meteen de daad bij het woord te voegen met de eerste stap. Die blikken we in, dat is als het ware een afspraak met jezelf. Na drie maanden, als de houdbaarheidsdatum van het blik afloopt, kunnen we samenkomen om de voornemens uit te blikken.

ToerMee is een initatief van

In samenwerking met